Printer Friendly Version Ambasador A. Nakić sa ambasadorom Turske u Slovačkoj o bilateralnoj saradnji i aktualnim regionalnim pitanjima @ 26 April 2024 10:42 AM

Ambasador Aleksandar Nakić je, 26. aprila 2024. godine, imao kurtoazni sastanak sa ambasadorom Turske u Slovačkoj Erkanom Özoralom.

Tokom sastanka, koji je održan u srdačnoj atmosferi, ambasadori su konstatovali dobre bilateralne odnose između dve zemlje, kao i dosadašnju izuzetnu saradnju na najvišem nivou. Poseban naglasak stavljen je na izuzetno prijateljske odnose između predsednika Republike Srbije i Republike Turske, čiji su doprinosi ključni za unapređenje saradnje i razumevanja između naših naroda.

Oba ambasadora su se saglasila da postoji značajan prostor za dalje unapređenje saradnje, posebno u oblasti ekonomije. U tom kontekstu, ambasador A. Nakić je istakao da projekat EXPO 2027, predstavlja izvanrednu priliku za nove turske investicije u Srbiju, kao i za dalje jačanje ekonomske povezanosti između dve države.

Ambasador A. Nakić je pokrenuo pitanje rezolucije o Srebrenici, koja je predložena u Ujedinjenim nacijama, ističući da bi takav korak mogao imati negativne posledice na odnose naroda u regionu. Izrazio je potrebu za podrškom i razumevanjem kako bi se očuvala stabilnost i mir na prostoru Balkana.