Printer Friendly Version Амбасадор А. Накић са амбасадором Турске у Словачкој о билатералној сарадњи и актуалним регионалним питањима @ 26 April 2024 10:42 AM

Амбасадор Александар Накић је, 26. априла 2024. године, имао куртоазни састанак са амбасадором Турске у Словачкој Ерканом Езоралом.

Током састанка, који је одржан у срдачној атмосфери, амбасадори су констатовали добре билатералне односе између две земље, као и досадашњу изузетну сарадњу на највишем нивоу. Посебан нагласак стављен је на изузетно пријатељске односе између председника Републике Србије и Републике Турске, чији су доприноси кључни за унапређење сарадње и разумевања између наших народа.

Оба амбасадора су се сагласила да постоји значајан простор за даље унапређење сарадње, посебно у области економије. У том контексту, амбасадор А. Накић је истакао да пројекат EXPO 2027, представља изванредну прилику за нове турске инвестиције у Србију, као и за даље јачање економске повезаности између две државе.

Амбасадор А. Накић је покренуо питање резолуције о Сребреници, која је предложена у Уједињеним нацијама, истичући да би такав корак могао имати негативне последице на односе народа у региону. Изразио је потребу за подршком и разумевањем како би се очувала стабилност и мир на простору Балкана.