Printer Friendly Version Slovačka nastavlja da podržava Srbiju po svim pitanjima od nacionalnog interesa @ 15 April 2024 02:26 PM

Ambasador Aleksandar Nakić se, 15. aprila 2024. godine, sastao sa Ljubošom Blahom, potpredsednikom Narodne Skupštine Slovačke Republike. Sagovornici su u srdačnom razgovoru razmenili mišljenja o bilateralnim odnosima i pitanju KiM.

Ambasador A. Nakić je bilateralne odnose ocenio kao bratske, bez otvorenih pitanja. Zahvalio se na slovačkoj podršci u vezi sa KiM i pristupanjem R. Srbije Evropskoj uniji. Upoznao je sagovornika sa pitanjem zahteva tzv. „Kosova“ za članstvo u Savetu Evrope i zamolio za slovačku podršku imajući u vidu da je ona među zemljama koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. „Kosova“.

Lj. Blaha je potvrdio da su međusobni odnosi prijateljski i bratski. Potvrdio je stav po pitanju ne priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“. Preneo je da Slovačka svoj stav bazira na međunarodnom pravu i da se zato on neće menjati.