Printer Friendly Version Ambasador A. Nakić na svečanoj sednici Udruženja Slovaka iz Jugoslavije-Srbije @ 15 April 2024 02:08 PM

U subotu, 13. aprila 2024. godine, ambasador Republike Srbije u Slovačkoj Republici gospodin Aleksandar Nakić je u pratnji prvog savetnika – konzula Dragana Zurovca i prevodioca Rastislava Popovića učestvovao kao gost na svečanoj sednici Udruženja Slovaka iz Jugoslavije koja je održana u Bratislavi.

Pored predstavnika Ambasade, skup su svojim prisustvom uveličali i predsednici Udruženja Slovaka iz Rumunije, Bugarske i Mađarske, kao i predsednik Udruženja za genealoška istraživanja Slovaka na Donjoj zemlji Ljubomir Kmeć.

Ovom prilikom ambasador A. Nakić je pozdravio okupljene članove Udruženja i goste skupa. Konstatovao je da mu je čast i zadovoljstvo što može biti prisutan na ovom značajnom skupu, kao i radost što je Udruženje u kontinuitetu aktivno tokom dugog perioda svog postojanja i deklarisao spremnost Ambasade da sa svoje strane podrži njegov dalji rad. Prisutne su pozdravili i predstavnici partnerskih udruženja.

Posle obraćanja gostiju, govor je održao dugogodišnji predsednik Udruženja, Samuel Jovankovič, u kojem je istakao da mu je čast što može lično da pozdravi ambasadora Republike Srbije kao i druge prisutne goste. Gospodin Jovankovič se osvrnuo na rad Udruženja u proteklom periodu i prisutne obavestio o planiranim aktivnostima tokom predstojećih meseci.