Printer Friendly Version Амбасадор А. Накић на свечаној седници Удружења Словака из Југославије-Србије @ 15 April 2024 02:06 PM

У суботу, 13. априла 2024. године, амбасадор Републике Србије у Словачкој Републици господин Александар Накић је у пратњи првог саветника – конзула Драгана Зуровца и преводиоца Растислава Поповића учествовао као гост на свечаној седници Удружења Словака из Југославије која је одржана у Братислави.

Поред представника Амбасаде, скуп су својим присуством увеличали и председници Удружења Словака из Румуније, Бугарске и Мађарске, као и председник Удружења за генеалошка истраживања Словака на Доњој земљи Љубомир Кмећ.

Овом приликом амбасадор А. Накић је поздравио окупљене чланове Удружења и госте скупа. Констатовао је да му је част и задовољство што може бити присутан на овом значајном скупу, као и радост што је Удружење у континуитету активно током дугог периода свог постојања и декларисао спремност Амбасаде да са своје стране подржи његов даљи рад.

Присутне су поздравили и представници партнерских удружења. После обраћања гостију, говор је одржао дугогодишњи председник Удружења, Самуел Јованкович, у којем је истакао да му је част што може лично да поздрави амбасадора Републике Србије као и друге присутне госте. Господин Јованкович се осврнуо на рад Удружења у протеклом периоду и присутне обавестио о планираним активностима током предстојећих месеци.