Printer Friendly Version Ambasador Aleksandar Nakić uručio ukaz o odlikovanju od strane predsednika R. Srbije Aleksandra Vučića počasnom konzulu Srbije Mojmiru Vrliku @ 28 February 2024 01:18 PM

Ambasador Aleksandar Nakić se sastao sa Mojmirom Vrlikom, počasnim konzulom Republike Srbije, 28. februara 2024. godine i tom prilikom mu je uručio ukaz o odlikovanju od strane predsednika R. Srbije Aleksandra Vučića. Ovo je bio prvi sastanak ambasadora A. Nakića sa M. Vrlikom.

Ambasador A. Nakić je počasnom konzulu čestitao dobijanje Ordena srpske zastave trećeg stepena, koje mu je dodelio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Istakao je da je to gesto zahvalnosti i poštovanja naše države i naroda za njegov neizmeran doprinos predstavljanju Republike Srbije, promociji naših interesa i unapređenju bilateralnih odnosa sa Slovačkom Republikom. Naglasio je da se nada da će se odlična saradnja nastaviti i dodatno unaprediti tokom njegovog mandata. Ukazao je da je jedan od njegovih glavnih ciljeva bliže povezivanje dva naroda i da se nada da će uskoro sa M. Vrlikom imati priliku da zajednički organizuju aktivnosti koje će tome doprineti.

M. Vrlik je veoma pozitivno opisao samu ceremoniju dodele odlikovanja i naveo da mu je ukazana velika čast i poštovanje, istakavši da odlikovanje ne pripada samo njemu već celom kolektivu Ambasade sa kojim ima odličnu saradnju. Očekuje da će moći dodatno da doprinese daljem razvoju odnosa između naše dve zemlje.