Printer Friendly Version Амбасадор Александар Накић уручио указ о одликовању од стране председника Р. Србије Александра Вучића почасном конзулу Србије Мојмиру Врлику @ 28 February 2024 01:17 PM

Амбасадор Александар Накић се састао са Мојмиром Врликом, почасним конзулом Републике Србије, 28. фебруара 2024. године и том приликом му је уручио указ о одликовању од стране председника Р. Србије Александра Вучића. Ово је био први састанак амбасадора А. Накића са М. Врликом.

Амбасадор А. Накић је почасном конзулу честитао добијање Ордена српске заставе трећег степена, које му је доделио председник Републике Србије Александар Вучић. Истакао је да је то гесто захвалности и поштовања наше државе и народа за његов неизмеран допринос представљању Републике Србије, промоцији наших интереса и унапређењу билатералних односа са Словачком Републиком. Нагласио је да се нада да ће се одлична сарадња наставити и додатно унапредити током његовог мандата. Указао је да је један од његових главних циљева ближе повезивање два народа и да се нада да ће ускоро са М. Врликом имати прилику да заједнички организују активности које ће томе допринети.

М. Врлик је веома позитивно описао саму церемонију доделе одликовања и навео да му је указана велика част и поштовање, истакавши да одликовање не припада само њему већ целом колективу Амбасаде са којим има одличну сарадњу. Очекује да ће моћи додатно да допринесе даљем развоју односа између наше две земље.