Printer Friendly Version Sastanci ambasadora A. Nakića sa predstavnicima srpskih udruženja u Slovačkoj @ 28 February 2024 12:40 PM

Ambasador Aleksandar Nakić se 26. i 27. februara 2024. godine sastao u Ambasadi sa predstavnicima srpskih udruženja u Slovačkoj, u cilju upoznavanja sa njihovim radom i pružanja podrške u daljem unapređenju života Srba.

Ambasador je 26. februara imao sastanak sa Rajkom Salihbegovićem, predsednikom Udruženja srpsko-slovačkog prijateljstva Sloga i njegovim saradnicima Miletom Vasiljevićem i Aleksandrom Arizanovićem. Dan kasnije se sastao sa Stanetom Ribičem predsednikom Udruženja Srba u Slovačkoj i Milovojem Jocićem jednim od potpredsednika udruženja. Ambasador Nakić je održao i odvojen sastanak sa predstavnicima udruženja Podunavlje Milanom Tadićem i Bojanom Radovanovićem.

Sagovornici su u razgovorima upoznali ambasadora sa svojim aktivnostima i budućim planovima. Saglasili su se da je položaj Srba kao nacionalne manjine u Slovačkoj pravno regulisan i praktično veoma dobar.

Ambasador A. Nakić je ukazao na želju i spremnost da se angažuje i da pruži podršku našim građanima u Slovačkoj. Pozvao je udruženja da Ambasadu tretiraju kao svoju drugu kuću, naglasivši da u njemu lično imaju prijatelja uvek spremnog da pomogne.

Sagovornici su razgovarali o daljim modusima saradnje i koracima koje je moguće preduzeti u cilju poboljšanja i unapređenja položaja srpske nacionalne manjine u Slovačkoj.