Printer Friendly Version Састанци амбасадора А. Накића са представницима српских удружења у Словачкој @ 28 February 2024 12:39 PM

Амбасадор Александар Накић се 26. и 27. фебруара 2024. године састао у Амбасади са представницима српских удружења у Словачкој, у циљу упознавања са њиховим радом и пружања подршке у даљем унапређењу живота Срба.

Амбасадор је 26. фебруара имао састанак са Рајком Салихбеговићем, председником Удружења српско-словачког пријатељства Слога и његовим сарадницима Милетом Васиљевићем и Александром Аризановићем. Дан касније се састао са Станетом Рибичем председником Удружења Срба у Словачкој и Миловојем Јоцићем једним од потпредседника удружења. Амбасадор Накић је одржао и одвојен састанак са представницима удружења Подунавље Миланом Тадићем и Бојаном Радовановићем.

Саговорници су у разговорима упознали амбасадора са својим активностима и будућим плановима. Сагласили су се да је положај Срба као националне мањине у Словачкој правно регулисан и практично веома добар.

Амбасадор А. Накић је указао на жељу и спремност да се ангажује и да пружи подршку нашим грађанима у Словачкој. Позвао је удружења да Амбасаду третирају као своју другу кућу, нагласивши да у њему лично имају пријатеља увек спремног да помогне.

Саговорници су разговарали о даљим модусима сарадње и корацима које је могуће предузети у циљу побољшања и унапређења положаја српске националне мањине у Словачкој.