Printer Friendly Version Predsednik Vučić primio Orden prvog stepena Slovačke Evangeličke a.v. crkve @ 14 December 2023 07:37 AM

Predsednik Vučić primio Orden prvog stepena Slovačke Evangeličke a.v. crkve

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je, 13. decembra 2023. godine, u Novom Sadu, Orden prvog stepena Slovačke Evangeličke a.v. crkve za izuzetne dosadašnje zasluge i podršku slovačkoj crkvi i narodu i, tom prilikom, istakao da je ta nagrada svedočnstvo o bratskoj ljubavi između srpskog i slovačkog naroda koji vekovima žive zajedno u našoj Srbiji.

Predsednik Vučić primio Orden prvog stepena Slovačke Evangeličke a.v. crkve

"Sa ushićenjem prihvatam najveću nagradu koju Slovačka Evangelička crkva dodeljuje. Iako je ovaj orden formalno namenjen meni, zapravo je svedočanstvo o bratskoj ljubavi između naših naroda, srpskog i slovačkog naroda, koji vekovima žive zajedno u našoj Srbiji", rekao je predsednik, naglasivši da orden pripada svim građanima naše zemlje koji dobro razumeju potrebu da živimo zajedno i da delamo ka istom cilju.

Predsednik Vučić primio Orden prvog stepena Slovačke Evangeličke a.v. crkve

"Drevna slovačka poslovica kaže - dobar sused je najbolja ograda. Mi, Srbi i Slovaci, iz dana u dan potvrđujemo ovu maksimu, gradeći zajedno bolje društvo i bolju budućnost. Ovo priznanje za mene predstavlja veliku odgovornost u budućnosti i hvala vam na izuzetnoj časti i privilegiji da budem nosilac ovog važnog Ordena", naveo je predsednik Vučić, izrazivši uverenje da ćemo zajedno, u nadi i veselju, dočekati bolju 2024. godinu.