Printer Friendly Version Председник Вучић примио Орден првог степена Словачке Евангеличке а.в. цркве @ 14 December 2023 07:35 AM

Председник Вучић примио Орден првог степена Словачке Евангеличке а.в. црквеПредседник Републике Србије Александар Вучић примио је 13. децембрa 2023. године, у Новом Саду, Орден првог степена Словачке Евангеличке а.в. цркве за изузетне досадашње заслуге и подршку словачкој цркви и народу и, том приликом, истакао да је та награда сведочнство о братској љубави између српског и словачког народа који вековима живе заједно у нашој Србији.

Председник Вучић примио Орден првог степена Словачке Евангеличке а.в. цркве

"Са усхићењем прихватам највећу награду коју Словачка Евангеличка црква додељује. Иако је овај орден формално намењен мени, заправо је сведочанство о братској љубави између наших народа, српског и словачког народа, који вековима живе заједно у нашој Србији", рекао је председник, нагласивши да орден припада свим грађанима наше земље који добро разумеју потребу да живимо заједно и да деламо ка истом циљу.

Председник Вучић примио Орден првог степена Словачке Евангеличке а.в. цркве

"Древна словачка пословица каже - добар сусед је најбоља ограда. Ми, Срби и Словаци, из дана у дан потврђујемо ову максиму, градећи заједно боље друштво и бољу будућност. Ово признање за мене представља велику одговорност у будућности и хвала вам на изузетној части и привилегији да будем носилац овог важног Ордена", навео је председник Вучић, изразивши уверење да ћемо заједно, у нади и весељу, дочекати бољу 2024. годину.