Printer Friendly Version Ministar Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Slovačke @ 13 December 2023 11:50 AM

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Slovačke Republike Fedora Rosohu, koji završava svoj mandat u Republici Srbiji.

U srdačnom razgovoru, obostrano je konstatovano da bliski i prijateljski odnosi između naših dveju zemalja imaju dugu istorijsku tradiciju i istaknuta je neophodnost njihovog produbljivanja i daljeg jačanja u svim oblastima od zajedničkog interesa. Izraženo je zadovoljstvo što dve zemlje ostvaruju intenzivan i kontinuiran politički dijalog na svim nivoima i preneta je spremnost da se on nastavi i ubuduće.

Ministar Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Slovačka Republika pruža Republici Srbiji po pitanjima od našeg vitalnog nacionalnog interesa.

Ambasador Fedor Rosoha je zahvalio ministru Dačiću na saradnji, naglašavajući da mu je bila privilegija da službuje u Republici Srbiji, prijateljskoj zemlji sa kojom Slovačka Republika ostvaruje uspešnu i konstruktivnu bilateralnu saradnju u gotovo svim sferama odnosa. Obavestio je o nameri da se otvori još jedan počasni konzulat Slovačke Republike u Republici Srbiji.

Ministar Dačić je istakao zadovoljstvo zbog uspešne saradnje dve zemlje na multilateralnom planu, posebno podstičući dalje zajedničke aktivnosti na planu međusobnih razmena podrški kandidaturama u međunarodnim organizacijama i institucijama.

U razgovoru je konstatovano da postoje brojne mogućnosti za dalje jačanje svih vidova saradnje od obostranog značaja, posebno u oblasti ekonomije.