Printer Friendly Version Međunarodna izložba slika „Slovenske impresije-žena“, 15. jun 2023. godine @ 16 June 2023 10:09 AM

Međunarodna izložba slika „Slovenske impresije-žena“, 15. jun 2023. godine Marija Barlović, privremeni otpravnik poslova je zajedno sa kolektivom Ambasade Srbije u Slovačkoj prisustvovala svečanom otvaranju međunarodne izložbe slika „Slovenske impresije - žena“, u reprezentativnoj galeriji Bratislavskog zamka, 15. juna 2023. godine.

Izložba je održana na inicijativu Jane Valjove, poslanice Narodne skupštine Slovačke Republike i predsednice Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom. Na izložbi su zastupljeni autori iz Slovačke, Srbije, Bugarske, Češke, Poljske, Ukrajine, Nemačke i Hrvatske. Partneri izložbe su pored Narodne skupštine Slovačke Republike i Ministarstvo kulture Republike Srbije, kao i Ambasade R. Srbije i R. Bugarske u Slovačkoj.

Na velelepnom otvaranju se okupio veliki broj najznačajnijih slovačkih ličnosti iz javnog, kulturnog i političkog života. Obratili su se predsednik Narodne skupštine Slovačke B. Kolar, poslanik i bivši trostruki premijer R. Fico, organizatorka i poslanica J. Valjova, kao i kurator izložbe S. Brus. Pored navedenih prisutni su bili i potpredsednik Skupštine J. Blanar, poslanici Lj. Lašakova, R. Tabak, L. Kamenicki i Lj. Blaha.