Printer Friendly Version Међународна изложба слика „Словенске импресије-жена“, 15. јун 2023. године @ 16 June 2023 10:08 AM

Марија Барловић, привремени отправник послова је заједно са колективом Амбасаде Србије у Словачкој присуствовала свечаном отварању међународне изложбе слика „Словенске импресије - жена“, у репрезентативној галерији Братиславског замка, 15. јуна 2023. године.

Изложба је одржана на иницијативу Јане Ваљове, посланице Народне скупштине Словачке Републике и председнице Посланичке групе пријатељства са Србијом. На изложби су заступљени аутори из Словачке, Србије, Бугарске, Чешке, Пољске, Украјине, Немачке и Хрватске. Партнери изложбе су поред Народне скупштине Словачке Републике и Министарство културе Републике Србије, као и Амбасаде Р. Србије и Р. Бугарске у Словачкој.

На велелепном отварању се окупио велики број најзначајнијих словачких личности из јавног, културног и политичког живота. Обратили су се председник Народне скупштине Словачке Б. Колар, посланик и бивши троструки премијер Р. Фицо, организаторка и посланица Ј. Ваљова, као и куратор изложбе С. Брус. Поред наведених присутни су били и потпредседник Скупштине Ј. Бланар, посланици Љ. Лашакова, Р. Табак, Л. Каменицки и Љ. Блаха.