Printer Friendly Version Predavanje M. Barlović na Ekonomskom univerzitetu u Bratislavi @ 2 March 2023 10:49 AM

M. Barlović, privremeni otpravnik poslova Ambasade Republike Srbije u Slovačkoj Republici, je na poziv rektora Ekonomskog univerziteta u Bratislavi, F. Danja, 28. februara 2023. godine, održala predavanje za „master“ studente Univerziteta u okviru predmeta „Diplomatija u praksi“.

Tokom posete Univerzitetu M. Barlović je imala sastanak sa B. Matošom, prorektorom zaduženim za međunarodne odnose. Sagovornik je upoznao sa osnovnim informacijama o Univerzitetu i izneo da u akademskoj oblasti potencijal saradnje sa Srbijom nije do kraja iskorišćen. Izneo je da Ekonomski univerzitet ima saradnju sa Univerzitetima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i sa Univerzitetom Megatrend, kao i da su zainteresovani za veću razmenu studenata i nastavnog kadra.

M. Barlović se zahvalila na pozivu da održi predavanje i prilici da predstavi Republiku Srbiju. Istakla je da su bilateralni odnosi Srbije i Slovačke veoma dobri, bez otvorenih pitanja i da smo zainteresovani da ih dalje unapređujemo u svim oblastima. Ukazala je na spremnost Ambasade da pomogne u ostvarivanju svih inicijativa koje će doprineti boljitku naših zemalja i naroda.

Tokom predavanja, M. Barlović, je predstavila prioritete srpske spoljne i ekonomske politike, kao i aktivnosti srpske diplomatije, u odnosu na aktuelna međunarodna kretanja, što je primljeno sa razumevanjem i ujedno je izazvalo veliki interes kod studenata, uz veći broj pitanja i interaktivnu komunikaciju.