Printer Friendly Version Предавање М. Барловић на Економском универзитету у Братислави @ 2 March 2023 10:48 AM

М. Барловић, привремени отправник послова Амбасаде Републике Србије у Словачкој Републици, је на позив ректора Економског универзитета у Братислави, Ф. Дања, 28. фебруара 2023. године, одржала предавање за „мастер“ студенте Универзитета у оквиру предмета „Дипломатија у пракси“.

Током посете Универзитету М. Барловић је имала састанак са Б. Матошом, проректором задуженим за међународне односе. Саговорник је упознао са основним информацијама о Универзитету и изнео да у академској области потенцијал сарадње са Србијом није до краја искоришћен. Изнео је да Економски универзитет има сарадњу са Универзитетима у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и са Универзитетом Мегатренд, као и да су заинтересовани за већу размену студената и наставног кадра.

М. Барловић се захвалила на позиву да одржи предавање и прилици да представи Републику Србију. Истакла је да су билатерални односи Србије и Словачке веома добри, без отворених питања и да смо заинтересовани да их даље унапређујемо у свим областима. Указала је на спремност Амбасаде да помогне у остваривању свих иницијатива које ће допринети бољитку наших земаља и народа.

Током предавања, М. Барловић, је представила приоритете српске спољне и економске политике, као и активности српске дипломатије, у односу на актуелна међународна кретања, што је примљено са разумевањем и уједно је изазвало велики интерес код студената, уз већи број питања и интерактивну комуникацију.