Printer Friendly Version Ambasada Republike Srbije podržava kampanju Ujedinjenih nacija za okončanje nasilja nad ženama i devojčicama @ 28 November 2022 02:12 PM

Marija Barlović, privremeni otpravnik poslova Ambasade Republike Srbije u Slovačkoj Republici, je uzela učešće u zajedničkom projektu šefova misija diplomatsko-konzularnih predstavništava i međunarodnih organizacija akreditovanih u Slovačkoj, za podršku kampanji „Orange the World 2022“. Ova kampanja se organizuje u trajanju od 16 dana, svake godine od 25. novembra do 10. decembra i ima za cilj da podstakne aktivizam protiv rodno zasnovanog nasilja. Akcija se sprovodi u okviru kampanje Ujedinjenih nacija za okončanje nasilja nad ženama i devojčicama. Učešće u kampanji je pored velikog broja šefova misija uzeo i Rastislav Kačer, ministar inostranih i evropskih poslova Slovačke Republike.

Ambasada Republike Srbije se zalaže za okončanje rodno zasnovanog nasilja i podržava prevenciju i eliminaciju svih oblika nasilja nad ženama i devojčicama. RECIMO STOP NASILJU NAD ŽENAMA!