Printer Friendly Version Амбасада Републике Србије подржава кампању Уједињених нација за окончање насиља над женама и девојчицама @ 28 November 2022 02:10 PM

Марија Барловић, привремени отправник послова Амбасаде Републике Србије у Словачкој Републици, је узела учешће у заједничком пројекту шефова мисија дипломатско-конзуларних представништава и међународних организација акредитованих у Словачкој, за подршку кампањи „Orange the World 2022“. Ова кампања се организује у трајању од 16 дана, сваке године од 25. новембра до 10. децембра и има за циљ да подстакне активизам против родно заснованог насиља. Акција се спроводи у оквиру кампање Уједињених нација за окончање насиља над женама и девојчицама. Учешће у кампањи је поред великог броја шефова мисија узео и Растислав Качер, министар иностраних и европских послова Словачке Републике.

Амбасада Републике Србије се залаже за окончање родно заснованог насиља и подржава превенцију и елиминацију свих облика насиља над женама и девојчицама. РЕЦИМО СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА!