Printer Friendly Version „Veče srpske književnosti“ održano u Bratislavi, 11. novembra 2022. godine @ 18 November 2022 01:12 PM

 

Manifestacija „Veče srpske književnosti“ održano je Bratislavi, u Zičijevoj palati, 11. novembra 2022. godine. Manifestaciju je organizovalo izdavalaštvo Pars Artem, kao propratnu manifestaciju u okviru Sajma knjiga u Bratislavi. Posvećena je srpskim i srpsko-slovačkim piscima, pesnicima, izdavačima i prevodiocima. Na samom događaju su čitani i recitovani odlomci iz srpskih i slovačkih knjiga i njihovi prevodi.

Srpsku književnost su predstavili: Miroslav Demak (srpsko-slovački pesnik, romanopisac, dramaturg, prevodilac, novinar i izdavač), Martin Prebuđila (srpsko-slovački prevodilac, pesnik, književnik i novinar) i Vladimir Valentik (srpsko-slovački likovni kritičar, urednik, izdavač i kolumnista). Specijalan gost je bila Adriena Bartošova poznata slovačka pevačica, pijanistkinja i kompozitorka, sa porodičnim korenima iz Srbije. Ispred Ambasade prisutnima se obratio Nenad Adžemović, prvi sekretar.