Printer Friendly Version „Вече српске књижевности“ одржано у Братислави, 11. новембра 2022. године @ 18 November 2022 01:09 PM

 

Манифестација „Вече српске књижевности“ одржано је Братислави, у Зичијевој палати, 11. новембра 2022. године. Манифестацију је организовало издавалаштво Pars Artem, као пропратну манифестацију у оквиру Сајма књига у Братислави. Посвећена је српским и српско-словачким писцима, песницима, издавачима и преводиоцима. На самом догађају су читани и рецитовани одломци из српских и словачких књига и њихови преводи.

Српску књижевност су представили: Мирослав Демак (српско-словачки песник, романописац, драматург, преводилац, новинар и издавач), Мартин Пребуђила (српско-словачки преводилац, песник, књижевник и новинар) и Владимир Валентик (српско-словачки ликовни критичар, уредник, издавач и колумниста). Специјалан гост је била Адриена Бартошова позната словачка певачица, пијанисткиња и композиторка, са породичним коренима из Србије. Испред Амбасаде присутнима се обратио Нeнад Аџемовић, први секретар.