Printer Friendly Version Otpravnik poslova a.i. D. Zurovac se sastao sa V. Stankom, direktorom European Institute of Bussines and Public Education @ 23 June 2022 02:24 PM

Dragan Zurovac, otpravnik poslova Ambasade R. Srbije, se, 23. juna 2022, sastao sa Vladislavom Stankom, direktorom European Institute of Business and Public Education, koji svoje filijale osim matične Češke ima i u Slovačkoj, Srbiji i Rusiji.

Sagovornici su razmatrali mogućnosti saradnje u oblasti obrazovanja, ali i potencijalne privredne aktivnosti.

V. Stanko je predstavio rad svog Instituta i izrazio želju da pored obrazovanja, proširi portfolio svojih aktivnosti u Srbiji. Najavio je mogućnost akvizicije hotela i na taj način ulaska u oblast uslužnih delatnosti, ali i preneo interes za pružanje konsultantskih usluga firmama iz Srbije koje planiraju poslovanje u Češkoj i Slovačkoj.

D. Zurovac je upoznao sagovornika sa poslovnom klimom u R. Srbiji i informisao ga o ekonomskim uspesima. Istakao je iteres za uspostavljanje saradnje i ukazao na podršku koju R. Srbija daje u slučaju stranih investicija. Naglasio je spremnost Ambasade da bude pouzdan partner i pruži podršku u ostvarivanju ciljeva.