Printer Friendly Version Ambasada Srbije i Arhiv Vojvodine zajedno rade na unapređenju odnosa sa Slovačkom @ 23 February 2022 02:04 PM

Marija Barlović, otpravnik poslova Ambasade R. Srbije, je, 22. februara 2022, primila delegaciju Arhiva Vojvodine, koju je predvodio Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva.

Sagovornici su razmatrali zajedničke projekte i aktivnosti koji bi doprineli jačanju odnosa Srbije i Slovačke. Konstatovano je da postoji prostor za unapređenje odnosa u oblasti kulture, posebno kroz predstavljanje istraživačkih, izložbenih i izdavačkih delatnosti koje se odnose na arhivsku građu na slovačkom jeziku, odnosno na projekte koje je Arhiv Vojvodine realizovao u protekle tri godine, a koji su vezani za kulturu i istoriju pripadnika slovačke nacionalne manjine u Republici Srbiji.

Delegacija Arhiva Vojvodine, predvođena direktorom N. Kuzmanovićem, je tokom posete Slovačkoj imala više sastanaka sa visokim predstavnicima kulturnog i političkog života, kao i sa predstavnicima civilnog sektora koji deluju u Republici Slovačkoj.