Printer Friendly Version Амбасада Србије и Архив Војводине заједно раде на унапређењу односа са Словачком @ 23 February 2022 02:03 PM

Марија Барловић, отправник послова Амбасаде Р. Србије, је, 22. фебруара 2022, примила делегацију Архива Војводине, коју је предводио Небојша Кузмановић, директор Архива.

Саговорници су разматрали заједничке пројекте и активности који би допринели јачању односа Србије и Словачке. Констатовано је да постоји простор за унапређење односа у области културе, посебно кроз представљање истраживачких, изложбених и издавачких делатности које се односе на архивску грађу на словачком језику, односно на пројекте које је Архив Војводине реализовао у протекле три године, а који су везани за културу и историју припадника словачке националне мањине у Републици Србији.

Делегација Архива Војводине, предвођена директором Н. Кузмановићем, је током посете Словачкој имала више састанака са високим представницима културног и политичког живота, као и са представницима цивилног сектора који делују у Републици Словачкој.