Printer Friendly Version "Prijatelj Slovačke“ - intervju ambasadora M. Babića za specijalno izdanje novina Hlavne spravy @ 27 January 2022 01:53 PM

Novine Hlavne spravy su u svom specijalnom ovogodišnjem izdanju objavili intervju sa ambasadorom M. Babićem. Specijalno izdanje, pored aktuelnih tema, sadrži intervjue i sa: B. Kolarom, predsednikom NS SR, J. Banašom, književnikom i bivšim diplomatom, kao i sa D. Štefunkom, koji je bio jedan od najviše postavljenih Slovaka u OUN.

Naslov intervjua nosi naziv „Prijatelj Slovačke“, a u njemu ambasador objašnjava zašto se oseća prijateljski u ovoj zemlji, kao i zašto smatra da su Srbi i Slovaci bratski narodi. Ambasador je u razgovoru približio trenutnu međunarodnu poziciju R. Srbije, ukazao na brojne uspehe u ekonomskoj oblasti, kao i na celokupno ubrzan razvoj zemlje. Osvrnuo se na pitanje KiM i integraciju RS u Evropsku uniju. Približio je naše viđenje bilateralnih odnosa sa Slovačkom, njihov istorijski razvoj i posebno naglasio povezanosti dva naroda, kome doprinose i pripadnici slovačke nacionalne manjine u Srbiji.

Novine Hlavne spravy spadaju među najčitanije internet novine, koje dva puta godišnje izdaju specijalna štampana izdanja.