Printer Friendly Version „Пријатељ Словачке“ - интервју амбасадора М. Бабића за специјално издање новина Hlavne spravy @ 27 January 2022 01:51 PM

Новине Hlavne spravy су у свом специјалном овогодишњем издању објавили интервју са амбасадором М. Бабићем. Специјално издање, поред актуелних тема, садржи интервјуе и са: Б. Коларом, председником НС СР, Ј. Банашом, књижевником и бившим дипломатом, као и са Д. Штефунком, који је био један од највише постављених Словака у ОУН.

Наслов интервјуа носи назив „Пријатељ Словачке“, а у њему амбасадор објашњава зашто се осећа пријатељски у овој земљи, као и зашто сматра да су Срби и Словаци братски народи. Амбасадор је у разговору приближио тренутну међународну позицију Р. Србије, указао на бројне успехе у економској области, као и на целокупно убрзан развој земље. Осврнуо се на питање КиМ и интеграцију РС у Европску унију. Приближио је наше виђење билатералних односа са Словачком, њихов историјски развој и посебно нагласио повезаности два народа, коме доприносе и припадници словачке националне мањине у Србији.

Новине Hlavne spravy спадају међу најчитаније интернет новине, које два пута годишње издају специјална штампана издања.