Printer Friendly Version Slovačka nastavlja da čvrsto podržava Srbiju po pitanju KiM i evropskih integracija @ 8 December 2021 02:09 PM

Ambasador Momčilo Babić se, 8. decembra 2021. sastao sa Marijanom Kerijem, poslanikom i predsednikom Odbora za spoljnu politiku Narodne skupštine Slovačke. Sastanak je održan u prijateljskoj atmosferi, a u cilju nastavka političkog dijaloga i planiranja aktivnosti u narednoj godini.

M. Keri je istakao visok nivo bilateralnih odnosa između dve države. Ukazao je da Slovačka nastavlja da podržava evropsku integraciju R. Srbije i zalaže se za što skorije pristupanje EU. Istakao je da je slovački stav u vezi sa KiM čvrst i principijelan.

Ambasador M. Babić se saglasio sa ocenom odnosa i dodao da su oni bratski. Ukazao je na najvažnije istorijske prekretnice u međusobnim odnosima i istakao da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje. Zahvalio se na slovačkim stavovima u vezi sa KiM i pristupanjem R. Srbije Uniji.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnim globalnim temama, kao i budućim aktivnostima, a posebno poseti Odbora za spoljne poslove Srbiji.