Printer Friendly Version Словачка наставља да чврсто подржава Србију по питању КиМ и европских интеграција @ 8 December 2021 02:08 PM

Амбасадор Момчило Бабић се, 8. децембра 2021. састао са Маријаном Керијем, послаником и председником Одбора за спољну политику Народне скупштине Словачке. Састанак је одржан у пријатељској атмосфери, а у циљу наставка политичког дијалога и планирања активности у наредној години.

М. Кери је истакао висок ниво билатералних односа између две државе. Указао је да Словачка наставља да подржава европску интеграцију Р. Србије и залаже се за што скорије приступање ЕУ. Истакао је да је словачки став у вези са КиМ чврст и принципијелан.

Амбасадор М. Бабић се сагласио са оценом односа и додао да су они братски. Указао је на најважније историјске прекретнице у међусобним односима и истакао да постоји простор за унапређење економске сарадње. Захвалио се на словачким ставовима у вези са КиМ и приступањем Р. Србије Унији.

Саговорници су разговарали и о актуелним глобалним темама, као и будућим активностима, а посебно посети Одбора за спољне послове Србији.