Printer Friendly Version Ambasador M. Babić se susreo sa M.Pavlikovom i Z.Gadušovom sa Univerziteta Konstantina Filozofa u Nitri @ 7 October 2021 09:14 AM

Ambasador Momčilo Babić se, u Ambasadi R.Srbije, susreo sa Martinom Pavlikovom, prorektorkom i Zdenkom Gadušovom profesorkom sa Univerziteta Konstantina Filozofa u Nitri.

Sagovornice su informisale da je Univerzitet Konstantina Filozofa, kao koordinator, zajedno sa Univerzitetom u Novom Sadu i univerzitetima u Ostravi i Pragu (Češka), Egeru (Mađarska) i Komarnu (Slovačka) pristupio realizaciji naučnoistraživačkog projekta čija je vrednost 230.000 evra, a finansiran je sredstvima Evropske unije.

Ovom prilikom predstavnice Univerziteta u Nitri su ambasadoru uručile naučni rad „Kako održati aktivnost univerziteta tokom pandemije Kovid-19“, koji je objavljen u istaknutom međunarodnom časopisu Sustainability. U članku se pominje više predavanja koje je ambasador M. Babić održao na Univerzitetu u Nitri, iz svoje uže naučne oblasti.

Ambasador je zahvalio na lepim informacijama i istakao zadovoljstvo na saradnji koja je ostvarena sa Univerzitetom Konstantina Filozofa u Nitri, posebno imajući u vidu da je to prvi univerzitet koji je sklopio sporazum o saradnji sa Univerzitetom u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, kao i da na njemu studira oko 100 studenata iz Srbije.

6. oktobar 2021.