Printer Friendly Version Амбасадор М. Бабић се сусрео са М.Павликовом и З.Гадушовом са Универзитета Константина Филозофа у Нитри @ 7 October 2021 09:12 AM

Амбасадор Момчило Бабић се, у Амбасади Р.Србије, сусрео са Мартином Павликовом, проректорком и Зденком Гадушовом професорком са Универзитета Константина Филозофа у Нитри. 

Саговорнице су информисале да је Универзитет Константина Филозофа, као координатор, заједно са Универзитетом у Новом Саду и универзитетима у Острави и Прагу (Чешка), Егеру (Мађарска) и Комарну (Словачка) приступио реализацији научноистраживачког пројекта чија је вредност 230.000 евра, а финансиран је средствима Европске уније.

Овом приликом представнице Универзитета у Нитри су амбасадору уручиле научни рад „Како одржати активност универзитета током пандемије Ковид-19“, који је објављен у истакнутом међународном часопису Sustainability. У чланку се помиње више предавања које је амбасадор М. Бабић одржао на Универзитету у Нитри, из своје уже научне области.

Амбасадор је захвалио на лепим информацијама и истакао задовољство на сарадњи која је остварена са Универзитетом Константина Филозофа у Нитри, посебно имајући у виду да је то први универзитет који је склопио споразум о сарадњи са Универзитетом у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, као и да на њему студира око 100 студената из Србије.

6. октобар 2021.