Printer Friendly Version Slovačka neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. „Kosova“ @ 8 September 2021 08:32 AM

Ambasador M.Babić se, 7. septembra 2021, sastao sa Antonom Hrnkom, savetnikom predsednika Narodne skupštine Slovačke. U veoma srdačnom i prijateljskom razgovoru sagovornici su se saglasili da su odnosi Srbije i Slovačke odlični, kao i da moderni odnosi predstavljaju pravi primer bratskog postavljanja dve države.

Ambasador M. Babić se zahvalio na podršci Slovačke po pitanju nepriznavanja tzv. „Kosova“. Informisao je o planiranoj zvaničnoj bilateralnoj poseti ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića Slovačkoj.

A. Hrnko je istakao da Slovačka neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. „Kosova“. Ukazao je na određene istorijske činjenice u odnosima dve države na osnovu kojih Slovačka smatra Srbiju za prijateljsku državu.

Sagovornici su razgovarali i o projektu postavljanja spomenika N. Tesle u Bratislavi i M.R. Štefanika u Beogradu, koji bi bili razmenjeni kao pokloni između vlada dve države.