Printer Friendly Version Словачка неће признати једнострано проглашену независност тзв. „Косова“ @ 8 September 2021 08:31 AM

Амбасадор М.Бабић се, 7. септембра 2021, састао са Антоном Хрнком, саветником председника Народне скупштине Словачке. У веома срдачном и пријатељском разговору саговорници су се сагласили да су односи Србије и Словачке одлични, као и да модерни односи представљају прави пример братског постављања две државе.

Амбасадор M. Бабић се захвалио на подршци Словачке по питању непризнавања тзв. „Косова“. Информисао је о планираној званичној билатералној посети министра спољних послова Николе Селаковића Словачкој.

А. Хрнко је истакао да Словачка неће признати једнострано проглашену независност тзв. „Косова“. Указао је на одређене историјске чињенице у односима две државе на основу којих Словачка сматра Србију за пријатељску државу.

Саговорници су разговарали и о пројекту постављања споменика Н. Тесле у Братислави и М.Р. Штефаника у Београду, који би били размењени као поклони између влада две државе.