Printer Friendly Version Razgovor sa L. Parizekom, predsednikom Saveta Slovačkih eksportera - Exporteri i bivšim državnim sekretarom Ministarstva spoljnih i evropskih poslova @ 23 August 2021 12:16 PM

Ambasador M. Babić se, 23.08.2021, sastao sa Lukašem Parizekom, predsednikom Saveta Slovačkih eksportera - Exporteri i bivšim državnim sekretarom Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke. U jednom od niza kontakata sa ovim nama naklonjenim čovekom, glavne teme bile su privredna saradnja i ekonomska diplomatija.

L. Parizek, je ukazao da su oni kao organizacija zainteresovani za uspostavljanje uspešnije ekonomske saradnje između naših zemalja. Kao ključni čovek udruženja Slovačkih eksportera, istakao je da među članovima organizacije ima velikog broja potencijalnih investitora u Srbiju.

Ambasador Babić je pozdravio želju slovačkih firmi da investiraju u Srbiji. Dogovorio je sastanke u Ambasadi kako bi sa potencijalnim investitorima razgovarao o konkretnim projektima. Istakao je svoju ličnu, kao i potpunu spremnost Ambasade, da u okviru svojih mogućnosti asistira svim zainteresovanim privrednim subjektima.

Sagovornici su razgovarali i o konkretizaciji saradnje, a u vezi sa potpisanim Memorandumom o saradnji, između Exporteri i PKS. Memorandum je potpisan, 15. juna 2021, na marginama konferencije „Globsek 2021“, na kojoj je M. Čadež bio jedan od govornika.