Printer Friendly Version Разговор са Л. Паризеком, председником Савета Словачких експортера - Еxporteri и бившим државним секретаром Министарства спољних и европских послова @ 23 August 2021 12:15 PM

Амбасадор М. Бабић се, 23.08.2021, састао са Лукашем Паризеком, председником Савета Словачких експортера - Еxporteri и бившим државним секретаром Министарства спољних и европских послова Словачке. У једном од низа контаката са овим нама наклоњеним човеком, главне теме биле су привредна сарадња и економска дипломатија.

Л. Паризек је указао да су они као организација заинтересовани за успостављање успешније економске сарадње између наших земаља. Као кључни човек удружења Словачких експортера, истакао је да међу члановима организације има великог броја потенцијалних инвеститора у Србију.

Амбасадор Бабић је поздравио жељу словачких фирми да инвестирају у Србији. Договорио је састанке у Амбасади како би са потенцијалним инвеститорима разговарао о конкретним пројектима. Истакао је своју личну, као и потпуну спремност Амбасаде, да у оквиру својих могућности асистира свим заинтересованим привредним субјектима.

Саговорници су разговарали и о конкретизацији сарадње, а у вези са потписаним Меморандумом о сарадњи, између Еxporteri и ПКС. Меморандум је потписан, 15. јуна 2021, на маргинама конференције „Глобсек 2021“, на којој је М. Чадеж био један од говорника.