Printer Friendly Version Potpisan Memorandum o saradnji između Privredne komore Srbije i Saveta slovačkih izvoznika - Eksporteri @ 16 June 2021 09:16 AM

Na inicijativu i u organizaciji Ambasade Republike Srbije u Bratislavi, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednik Saveta slovačkih izvoznika – Eksporteri Lukas Parizek potpisali su Memorandum o saradnji, čiji cilj je da unapredi privrednu saradnju dve zemlje. Memorandum je potpisan, 15. juna 2021, na marginama konferencije „Globsek 2021“, na kojoj je M. Čadež bio jedan od govornika.

M. Čadež je preneo da potpisivanje Memoranduma doprinosi unapređenju bilateralne saradnje i omogućava kompanijama obe države da se lakše povežu i počnu da posluju na drugom tržištu.

L. Parizek je izneo da Srbija i Slovačka imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose, da nema otvorenih pitanja, što pruža odličnu osnovu za dalji razvoj ekonomske saradnje. Preneo je da su slovački privrednici veoma zainteresovani za srpsko tržište.

Informacija je objavljena i na internet stranici novinske agencije TASR:https://www.teraz.sk/ekonomika/exporteri-podpisali-memorandum-s-obcho/556513-clanok.html