Printer Friendly Version Потписан Меморандум о сарадњи између Привредне коморе Србије и Савета словачких извозника - Експортери @ 16 June 2021 09:14 AM

На иницијативу и у организацији Амбасаде Републике Србије у Братислави, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и председник Савета словачких извозника – Експортери Лукас Паризек потписали су Меморандум о сарадњи, чији циљ је да унапреди привредну сарадњу две земље. Меморандум је потписан, 15. јуна 2021, на маргинама конференције „Глобсек 2021“, на којој је М. Чадеж био један од говорника.

М. Чадеж је пренео да потписивање Меморандума доприноси унапређењу билатералне сарадње и омогућава компанијама обе државе да се лакше повежу и почну да послују на другом тржишту.

Л. Паризек је изнео да Србија и Словачка имају традиционално добре и пријатељске односе, да нема отворених питања, што пружа одличну основу за даљи развој економске сарадње. Пренео је да су словачки привредници веома заинтересовани за српско тржиште.

Информација је објављена и на интернет страници новинске агенције ТАСР: https://www.teraz.sk/ekonomika/exporteri-podpisali-memorandum-s-obcho/556513-clanok.html