Printer Friendly Version Ambasador Momčilo Babić uzeo učešće i obratio se na virtuelnoj konferenciji „Dan inovacija“ na kojoj je najavljena investicija firme InoBat u Srbiju @ 21 April 2021 01:22 PM

Ambasador M. Babić je uzeo učešće i obratio se na virtuelnoj konferenciji „Dan inovacija“, koja je održana 21. aprila 2021. godine. Konferenciju vrlo uspešno organizuje Ministarstvo inostranih i evropskih poslova, a glavni pokrovitelj je državni sekretar Ingrid Brokova. Na konferencijama, a ovo je šesta po redu, se predstavljaju inovativne firme iz Slovačke.

Ovoga puta predstavljena je firma IPM Group, koja se bavi investicijama i razvojnim projektima u sektorima infrastrukture (obnovljivi izvori energije) i tehnologije. Najpoznatiji projekti IPM Group su:

- Tachyum, proizvođač inovativnog kompjuterskog čipa, koji može biti korišćen u mnogim oblastima IT industrije i

- InoBat, firma koja razvija inovativna tehnološka rešenja u oblasti automobilske industrije, skladištenja energije i reciklaže. Takođe, vrše istraživanja u oblasti upotrebe vodonika u auto industriji.

Na konferenciji su predstavljeni planovi firme InoBat za investiranje u fabriku za proizvodnju baterija u Srbiji.

Ambasador M. Babić je podržao planove firme InoBat, ukazao na najvažnije ekonomske aspekte Srbije i pozvao predstavnike firme da uz punu podršku Ambasade R. Srbije sprovedu investicione planove u delo.