Printer Friendly Version Aмбасадор Момчило Бабић узео учешће и обратио се на виртуелној конференцији „Дан иновација“ на којој је најављена инвестиција фирме InoBat u Србију @ 21 April 2021 01:18 PM

Амбасадор М. Бабић је узео учешће и обратио се на виртуелној конференцији „Дан иновација“, која је одржана 21. априла 2021. године. Конференцију врло успешно организује Министарство иностраних и европских послова, а главни покровитељ је државни секретар Ингрид Брокова. На конференцијама, а ово је шеста по реду, се представљају иновативне фирме из Словачке.

Овога пута представљена је фирма IPM Group, која се бави инвестицијама и развојним пројектима у секторима инфраструктуре (обновљиви извори енергије) и технологије.

Најпознатији пројекти IPM Group су:

- Tachyum, произвођач иновативног компјутерског чипа, који може бити коришћен у многим областима ИТ индустрије и

- InoBat, фирма која развија иновативна технолошка решења у области аутомобилске индустрије, складиштења енергије и рециклаже. Такође, врше истраживања у области употребе водоника у ауто индустрији.

На конференцији су представљени планови фирмe InoBat за инвестирање u фабрику за производњу батерија у Србији.

Амбасадор М. Бабић је подржао планове фирме InoBat, указао на најважније економске аспекте Србије и позвао представнике фирме да уз пуну подршку Амбасаде Р. Србије спроведу инвестиционе планове у дело.