Printer Friendly Version Амбасадор Уједињеног Краљевства, Њ.Е. г. Најџел Бејкер посетио је Амбасаду Србије у Братислави @ 14 February 2021 08:19 PM

У необично дугом и срдачном разговору са амбасадором Момчилом Бабићем, најпре су размењене међусобне честитке за успешан процес вакцинације у двема земљама, а затим су размењена мишљења о актуелној епидемиолошкој ситуацији и будућности борбе против пандемије у свету. Двојица амбасадора су потом разменила мишљења о актуелним спољно-политичким темама и питањима од обостраног интереса. Амбасадор Бабић је поменуо да је Србија једна од ретких европских земаља, која није прекинула авиосаобраћај са Уједињеним Краљевством и након појаве мутирајућег вируса на његовој територији, на шта је г. Бејкер узвратио да Форин офис то добро зна. Форин офис је, иначе већ формирао јединицу за здравствену дипломатију, вероватно прву у свету.

Амбасадор Н. Бејкер је импресивна интелектуална фигура британске и светске дипломатије, један од истакнутијих чланова Форин офиса и велики познавалац Ватикана у коме је провео преко 5 година као амбасадор Њеног краљевског величанства, истакао да је добро што Србија одржава добре односе са Ватиканом. На поклоњену књигу „Signs on the road side“ рекао је да обожава И.Андрића, да има три његове књиге, а да је ово четврта коју ће са задовољством читати.

11.02.2021. године