Printer Friendly Version Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao sa slovačkim ministrom Miroslavom Lajčakom @ 24 September 2019 02:49 PM

daccich lajccak1

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić boravi u Slovačkoj na lični poziv ministra inostranih i evropskih poslova Slovačke Republike i predsedavajućeg OEBS-u Miroslava Lajčaka. 

Ministri su se saglasili da su bilateralni odnosi između dve države prijateljski, kao i da ih karakteriše intenzivan politički dijalog. Takođe, pozitivno su ocenili multilateralnu saradnju.

Ministar Lajčak je informisao šefa srpske diplomatije o predsedavanju Slovačke OEBS-u i zamolio da dve zemlje nastave usku saradnju i koordinaciju. Pozvao je ministra Dačića na Ministarski sastanak OEBS-a koji će se u decembru održati u Bratislavi.

Ministar Dačić informisao je slovačkog kolegu o situaciji u regionu i aktuelnom stanju u dijalogu sa Prištinom. Preneo je spremnost za prenošenje iskustava, kao i pomoći Slovačkoj tokom predsedavanja OEBS-u.

Dva ministra su pored bilateralnog susreta zajedno otvorili Konferenciju OEBS-a na visokom nivou "Preventing Conflicts, Sustaining Peace and Promoting Comprehensive Security for All" koja se održava u Bratislavi.

0909 daccich_pok2