Printer Friendly Version Otvorena izložba srpskih ilustratora knjiga za decu u Međunarodnoj ustanovi umetnosti za decu „Bibiana“ u Bratislavi, 1. avgust 2019. @ 7 August 2019 11:16 AM

Pod pokroviteljstvom ambasadora Republike Srbije M. Babića u Međunarodnoj ustanovi umetnosti za decu "Bibiana" u Bratislavi, 1. avgusta o.g, otvorena je izložba "Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu", autorke Senke Vlahović.

Izložba će biti postavljena u Galeriji „Dušan Rol" u „Bibiani" do 15. septembra 2019, a organizovana je u saradnji „Bibiane" i Banatskog kulturnog centra. „Bibiana" je izložbi priključila i postavku knjiga koje su ilustrovali autori zastupljeni na izložbi, a „Bibiana" ih poseduje u svojoj biblioteci u arhivi tradicionalnog bijenala ilustracije. Na izložbi se nalaze isključivo ilustracije objavljenih knjiga za decu.

Ovaj izbor naše trenutne ilustratorske scene, predstavljen u inostranstvu, u svojevrsnoj „Meki" evropske i svetske ilustracije kakva je „Bibiana", daje još jednu mogućnost srpskim ilustratorima da budu viđeniji i zastupljeniji na stranom tržištu, ali i da srpsku ilustraciju knjige za decu predstave u inostranstvu u najboljem svetlu.