Printer Friendly Version Отворена изложба српских илустратора књига за децу у Међународној установи уметности за децу „Бибиана“ у Братислави, 1. август 2019. @ 7 August 2019 11:01 AM

Под покровитељством амбасадора Републике Србије М. Бабића у Међународној установи уметности за децу "Бибиана" у Братислави, 1. августа о.г, отворена је изложба "Савремени српски илустратори књига за децу", ауторке Сенке Влаховић.

Изложба ће бити постављена у Галерији „Душан Рол" у „Бибиани" до 15. септембра 2019, а организована је у сарадњи „Бибиане" и Банатског културног центра. „Бибиана" је изложби прикључила и поставку књига које су илустровали аутори заступљени на изложби, а „Бибиана" их поседује у својој библиотеци у архиви традиционалног бијенала илустрације. На изложби се налазе искључиво илустрације објављених књига за децу.

Овај избор наше тренутне илустраторске сцене, представљен у иностранству, у својеврсној „Меки" европске и светске илустрације каква је „Бибиана", даје још једну могућност српским илустраторима да буду виђенији и заступљенији на страном тржишту, али и да српску илустрацију књиге за децу представе у иностранству у најбољем светлу.