Printer Friendly Version Koncert Nemanje Radulovića, 7. avgusta 2019. u Staroj tržnici, Bratislava @ 12 July 2019 09:50 AM

Violinski virtuoz sa veoma upadljivim izgledom i temperamentom koji više podseća na rok zvezdu nego na klasičnog muzičara. Srpski violinista Nemanja Radulović posvetio se muzici od svoje sedme godine, a kao 14-godišnjak već je državo koncerte u najpoznatijim svetskim prostorima. Umetnik koji nastoji da proširi granice klasične muzike, Nemanja ovlada moć muzike kako bi ljude spojio svojom jedinstvenom energijom i iskrenošću.

Pobednik je više prestižnih takmičenja i nosilac nekoliko muzičkih nagrada, uključujući i ECHO Klassik (trenutno OPUS Klassik). Sarađuje isključivo sa izdavačkom kućom Deutsche Grammophon label koja je izdala njegov najnoviji album Bajka. Ovaj album, objavljen 2018. godine, odmah se našao na vodećim pozicijama francuske FNAC Classical Charts. Na Viva Muzika! Festivalu, nastupiće sa orkestrom Dable Sens, sa kojima će predstaviti kompozicije sa novog albuma, uključujući i poznatu simfonijsku pesmu Šeherazada u aranžmanu za kamerni orkestar.