Printer Friendly Version Концерт Немање Радуловића, 7. августа 2019. у Старој тржници, Братислава @ 12 July 2019 09:48 AM

Виолински виртуоз са веома упадљивим изгледом и темпераментом који више подсећа на рок звезду него на класичног музичара. Српски виолиниста Немања Радуловић посветио се музици од своје седме године, а као 14-годишњак већ је државо концерте у најпознатијим светским просторима. Уметник који настоји да прошири границе класичне музике, Немања овлада моћ музике како би људе спојио својом јединственом енергијом и искреношћу.

Победник је више престижних такмичења и носилац неколико музичких награда, укључујући и ECHO Klassik (тренутно OPUS Klassik). Сарађује искључиво са издавачком кућом Deutsche Grammophon label која је издала његов најновији албум Бајка. Овај албум, објављен 2018. године, одмах се нашао на водећим позицијама француске FNAC Classical Charts. На Вива Музика! Фестивалу, наступиће са оркестром Дабле Сенс, са којима ће представити композиције са новог албума, укључујући и познату симфонијску песму Шехеразада у аранжману за камерни оркестар.