Printer Friendly Version Ministar Ivica Dačić učestvovao je na Godišnjem sastanku ministara spoljnih poslova Višegradske grupe i Zapadnog Balkana u Bratislavi @ 13 June 2019 11:55 AM

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić učestvovao je na Godišnjem sastanku ministara spoljnih poslova Višegradske grupe i Zapadnog Balkana, 28. maja 2019. godine u Bratislavi, u okviru slovačkog predsedavanja Višegradskom grupom.

Na plenarnom delu sastanka se raspravljalo o reformskim i integracionim procesima u regionu Zapadnog Balkana, a bilo je i prilike da učesnici razmene mišljenja o zajedničkoj evropskoj budućnosti u novom geopolitičkom kontekstu. Nakon plenarnog dela sastanka su usledile dve kraće prezentacije, o rezultatima konferencije "Think Visegrad", održane ranije istog dana u Bratislavi koja je okupila NVO regiona Zapadnog Balkana, Hrvatske i Slovenije, dok se druga prezentacija odnosila na predstavljanje rada Fonda za Zapadni Balkan od strane njenog izvršnog direktora.