Printer Friendly Version Министар Ивица Дачић учествовао је на Годишњем састанку министара спољних послова Вишеградске групе и Западног Балкана у Братислави @ 13 June 2019 11:05 AM

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић учествовао је на Годишњем састанку министара спољних послова Вишеградске групе и Западног Балкана, 28. маја 2019. године у Братислави, у оквиру словачког председавања Вишеградском групом.

На пленарном делу састанка се расправљало о реформским и интеграционим процесима у региону Западног Балкана, а било је и прилике да учесници размене мишљења о заједничкој европској будућности у новом геополитичком контексту. Након пленарног дела састанка су уследиле две краће презентације, о резултатима конференције "Think Visegrad", одржане раније истог дана у Братислави која је окупила НВО региона Западног Балкана, Хрватске и Словеније, док се друга презентација односила на представљање рада Фонда за Западни Балкан од стране њеног извршног директора.