Printer Friendly Version Uspešna promocija Beograda i Srbije na 25. Međunarodnom sajmu turizma „ITF SLOVAKIATOUR 2019“ @ 28 January 2019 02:29 PM

Turistička organizacija Beograda, zajedno sa Turističkom organizacijom Vojvodine, uz podršku Ambasade Republike Srbije u Bratislavi, učestvovali su na najvećem Međunarodnom sajmu turizma u Slovačkoj „ITF SLOVAKIATOUR 2019“. Turističke potencijale su, takođe, predstavili i turističke organizacije iz Niša, Novog Sada, Bečeja, Bačkog Petrovca i Kovačice.

Turistička organizacija Beograda je uspešno promovisala Beograd kao popularnu destinaciju vezano za vikend programe, sportske događaje, zajedničke projekte vezano za Dunav, razmenu materijalne i nematerijalne kulturne baštine, festivale i koncerte kao i uključenje Beograda i Srbije u redovne programe (balkanske ture) slovačkih turističkih agencija i turoperatora.

U okviru promotivnih platformi, održan je „Happy Hour“ za slovačke turoperatore i medije uz izuzetnu podršku Ambasade Republike Srbije u Bratislavi. Tom prilikom prisutnima se obratio prof. dr Momčilo Babić, ambasador Republike Srbije u Slovačkoj Republici, koji je istakao tradicionalno prijateljske odnose i bliskost srpskog i slovačkog naroda i u tom smislu posebno naglasio važnost kontinuirane promocije turističkih potencijala Beograda i Srbije prijateljima u Slovačkoj, o čemu govore i zvanični statistički podaci vezano za povećanje broja slovačkih turista u Beogradu i Srbiji za 17 % u odnosu na prošlu godinu.