Printer Friendly Version Успешна промоција Београда и Србије на 25. Међународном сајму туризма „ITF SLOVAKIATOUR 2019“ @ 28 January 2019 02:26 PM

Туристичка организација Београда, заједно са Туристичком организацијом Војводине, уз подршку Амбасаде Републике Србије у Братислави, учествовали су на највећем Међународном сајму туризма у Словачкој „ITF SLOVAKIATOUR 2019“. Tуристичке потенцијале су, такође, представили и туристичке организације из Ниша, Новог Сада, Бечеја, Бачког Петровца и Ковачице.

Туристичка организација Београда је успешно промовисала Београд као популарну дестинацију везано за викенд програме, спортске догађаје, заједничке пројекте везано за Дунав, размену материјалне и нематеријалне културне баштине, фестивале и концерте као и укључење Београда и Србије у редовне програме (балканске туре) словачких туристичких агенција и туроператора.

У оквиру промотивних платформи, одржан је „Happy Hour“ за словачке туроператоре и медије уз изузетну подршку Амбасаде Републике Србије у Братислави. Том приликом присутнима се обратио проф. др Момчило Бабић, амбасадор Републике Србије у Словачкој Републици, који је истакао традиционално пријатељске односе и блискост српског и словачког народа и у том смислу посебно нагласио важност континуиране промоције туристичких потенцијала Београда и Србије пријатељима у Словачкој, о чему говоре и званични статистички подаци везано за повећање броја словачких туриста у Београду и Србији за 17 % у односу на прошлу годину.