Printer Friendly Version Ambasador M. Babić se sastao sa R. Rašijem, potpredsednikom Vlade Slovačke @ 15 November 2018 11:10 AM

Ambasador Republike Srbije Momčilo Babić se sastao sa Rihardom Rašijem, potpredsednikom Vlade Slovačke, 7. novembra 2018. godine. U srdačnom razgovoru zajednički je konstatovano da su bilateralni odnosi dveju zemalja na visokom nivou i bez otvorenih pitanja.

Ambasador M. Babić je istakao veliko zadovoljstvo posetom R. Rašija Srbiji, 18. i 19. oktobra 2018. godine i preneo našu spremnost da dodatno unapredimo i produbimo međusobnu saradnju. Istakao je zahvalnost za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i posebno zatražio podršku u međunarodnim forumima.

Potpredsednik Vlade R. Raši je svoju nedavnu posetu Srbiji ocenio veoma pozitivnom i informisao ambasadora o, tom prilikom, dogovorenim zajedničkim projektima i saradnji. Imajući u vidu da je bio gradonačelnik Košica, u vreme kada su nosile titulu Evropske prestonice kulture, izrazio je spremnost za prenošenje iskustava i saradnju sa Novim Sadom koji će istu titulu poneti 2021. godine.