Printer Friendly Version Uspostavljanje saradnje između Univerziteta Konstantina Filozofa u Nitri i srpskih obrazovnih institucija @ 14 September 2018 10:04 AM

Ambasador Srbije prof. dr M. Babić primio je u posetu M. Pavlikovu, prorektorku Univerziteta Konstantina Filozofa u Nitri i R. Kralika profesora Filozofskog fakulteta sa istog univerziteta.

Ambasador je istakao odlične bilateralne odnose između naših država, kao i visoki stepen prijateljstva oba naroda. Upoznao je sagovornike sa glavnim ciljevima svoje misije u Slovačkoj i kao jedan od najvažnijih istakao unapređenje prosvetne i naučne saradnje.

Sagovornici su preneli spremnost za dalje unapređenje saradnje i izneli zainteresovanost za uspostavljanje partnerskih odnosa sa nekim od srpskih Univerziteta, kao i interes za povećanje broja srpskih studenata na njihovom Univerzitetu.

Ambasador M. Babić je pozitivno ocenio predloge za saradnju i preneo očekivanje da će u vrlo kratkom roku biti uspostavljena saradnja srpskih univerziteta sa Univerzitetom u Nitri. On je ovom prilikom najavio i svoju posetu Univerzitetu u Nitri.