Printer Friendly Version Успостављање сарадње између Универзитета Константина Филозофа у Нитри и српских образовних институција @ 14 September 2018 10:01 AM

Амбасадор Србије проф. др М. Бабић примио је у посету М. Павликову, проректорку Универзитета Константина Филозофа у Нитри и Р. Кралика професора Филозофског факултета са истог универзитета.

Амбасадор је истакао одличне билатералне односе између наших држава, као и високи степен пријатељства оба народа. Упознао је саговорнике са главним циљевима своје мисије у Словачкој и као један од најважнијих истакао унапређење просветне и научне сарадње.

Саговорници су пренели спремност за даље унапређење сарадње и изнели заинтересованост за успостављање партнерских односа са неким од српских Универзитета, као и интерес за повећање броја српских студената на њиховом Универзитету.

Амбасадор М. Бабић је позитивно оценио предлоге за сарадњу и пренео очекивање да ће у врло кратком року бити успостављена сарадња српских универзитета са Универзитетом у Нитри. Он је овом приликом најавио и своју посету Универзитету у Нитри.